e спецификации

Honda e || дизајн || бои || внатрешност || конективност || перформанси || агилност || безбедност || полнење на батериите || прашања
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  Honda e Honda e Advance
тип еднонасочен, без четкички еднонасочен, без четкички
трансмисија со фиксна редукција со фиксна редукција
погон на задните тркала на задните тркала


максимална моќност 136 KS (100 kW) 154 KS (113 kW)
максимален вртежен момент 315 Nm 315 Nm
забрзување 0 → 100 km/h 9,0 секунди 8,3 секунди
максимална брзина 145 km/h 145 km/h
потрошувачка на струја 17,2 kWh/100 km 17,2 kWh/100 km
автономија (комбинирано возење, според WLTP нормите) 222 km 222 km


тип литиум-јонски литиум-јонски
капацитет 35,5 kWh 35,5 kWh
број на ќелии 192 192
номинален напон 355,2 V 355,2 V
термички менаџмент активно загревање и ладење активно загревање и ладење
вграден полнач 6,6 kW наизменичен 6,6 kW наизменичен


форма хечбек со 5 врати хечбек со 5 врати
должина 3.894 mm 3.894 mm
широчина 1.752 mm 1.752 mm
широчина со ретровизори (камери) 1.752 mm 1.752 mm
височина на празно возило 1.512 mm 1.512 mm
меѓуоскино растојание 2.538 mm 2.538 mm
траги на тркалата напред 1.520 mm 1.520 mm
траги на тркалата назад 1.516 mm 1.516 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 145,2 mm 145,2 mm
радиус на вртење – меѓу ѕидови 4,6 m 4,6 m
радиус на вртење – меѓу тротоари 4,3 m 4,3 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 3,11 3,11
тркала напред/назад 185/60 R16; 205/55 R16 185/60 R16; 205/55 R16


седишта 4 4
багажен простор со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 171 литри 171 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 571 литри 571 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 861 литри 861 литри


максимална тежина 1.513-1.514 kg 1.526-1.527 kg
максимална дозволена тежина 1.855 kg 1.870 kg
носивост 341-342 kg 343-344 kg
максимално оптоварување на оските напред/назад 870/1.000 kg 875/1.005 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја
фото-галеријата
на Honda eОпрема

Запознајте се
со опременоста
на Honda eБрошура

Симнете ја
најновата брошура
за Honda eBack to top