e перформанси

Honda e || дизајн || бои || внатрешност || конективност || перформанси || агилност || безбедност || полнење на батериите || прашања
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник

ИЗБЕРЕТЕ КАКО ЌЕ ВОЗИТЕ

Динамичните возни карактеристики на Honda e може дополнително да се подобрат со избирање на Sport режимот на возење, што ги подобрува перформансите преку побрза реакција на погонскиот систем.

Независното задно ослонување нуди управливост на спортски автомобил во компактно електрично возило

Независното задно ослонување значи супериорно чувство на управливост при остри забрзувања. Моќниот електромотор ги задвижува задните тркала за да обезбеди убедливи спортски перформанси.

ПОВЕЌЕ МОЌ

Honda e е опремена со моќен електромотор кој испорачува до 154 KS и вртежен момент кој надминува 315 Nm. Батериите од 35,5 kWh во Honda e се едни од најкомпактните во својата класа, придонесувајќи за исклучителниот баланс на мала тежина, можност за брзо полнење и максимална автономија од 222 километри – совршено за секојдневно користење.

ЕДНА ПЕДАЛА, ЦЕЛОСНА КОНТРОЛА

Направено за градско возење, контролата со една педала овозможува да забрзувате и забавувате со Honda e користејќи ја само педала за гас. Кога е притисната, автомобилот забрзува нормално; отпуштете ја и автоматски ќе се активира регенеративното кочење, забавувајќи го автомобилот. Контрола со една педала го поедноставува возењето во урбани средини, правејќи го повеќе непречено со максимална контрола за возачот. Педалата на сопирачките останува да се користи во итни случаи.

  Фото-галерија

Разгледајте ја
фото-галеријата
на Honda eСпецификации

Погледнете ги
спецификациите
на Honda eОпрема

Запознајте се
со опременоста
на Honda eБрошура

Симнете ја
најновата брошура
за Honda eBack to top