HR-V Hybrid спецификации

Honda HR-V Hybrid || дизајн || бои || внатрешност || конективност || перформанси || безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
тип i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive)
зафатнина 1.498 cm³
пречник и од 73,0×89,5 mm
степен на компресија 13,5:1
напојување две брегасти оски во главата задвижувани со синџир, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6d-final
гориво безоловен бензин од 95 октани
менувач eCVT
погон на предните тркала


максимална моќност 107 KS (79 kW) @ 6.000-6.400 min⁻¹
максимален вртежен момент 131 Nm @ 4.500-5.000 min⁻¹
електромотор 131 KS (96 kW)
вртежен момент 253 Nm
забрзување 0 → 100 km/h 10,6 секунди
максимална брзина 170 km/h
внатрешна бучава 66 dB


во град 72 g/km CO₂
отворен пат 110 g/km CO₂
комбинирано возење 96 g/km CO₂
во град 3,1 l/100 km
отворен пат 4,8 l/100 km
комбинирано возење 4,2 l/100 km


форма SUV со 5 врати
должина 4.340 mm
широчина (без ретровизори) 1.790 mm
широчина со склопени ретровизори 1.866 mm
широчина со ретровизори 2.028 mm
височина 1.582 mm
меѓуоскино растојание 2.610 mm
траги на тркалата напред 1.535 mm
траги на тркалата назад 1.540 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 188 mm
најниско растојание од подлогата при максимално оптоварување 150 mm
круг на вртење 11,3 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,4
тркала 225/50 R18


резервоар 40 литри
седишта 5
багажен простор со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 319 литри
багажен простор со задни седишта во употреба (според VDA нормите) вклучително и преградата под багажникот 335 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 971 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) вклучително и преградата под багажникот 987 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.289 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) вклучително и преградата под багажникот 1.305 литри


максимална тежина 1.380-1.401 kg
максимална дозволена тежина 1.870 kg
максимална носивост 469-490 kg
максимално оптоварување на оските напред/назад 1.030/890 kg
багажник на покривот 45 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda HR-V HybridБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda HR-V Hybrid
Back to top