Jazz Crosstar безбедност

Honda Jazz Crosstar || дизајн || бои || внатрешност || конективност || перформанси || безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник

ЗА СЕКОЈ ДА СЕ ЧУВСТВУВА ПОБЕЗБЕДНО

Honda SENSING е пакет технологии за активна безбедност и помош на возачот кој обезбедува најсеопфатна комбинација на безбедносни карактеристики.

  

Slide Slide Адаптивен темпомат
Одржува безбедно растојание од возилото напред следејќи ја неговата брзина и автоматски прилагодувајќи се на неа.
Одржување на лентата на движење
Оваа паметна технологија на Honda го одржува возилото на средина на лентата на движење со нежни корекции на управувачот.

  

Панорамското ветробранско стакло, тенките предни столбови и скриените бришачи обезбедуваат исклучителна видливост. Slide Задната камера овозможува да гледате што има зад возилото при возење наназад, а паркинг сензорите ве наведуваат за полесно паркирање. Slide LED предните светла обезбедуваат оптимална видливост на патот и во најтемните ноќи, а дневните и светлата за магла, исто така LED, и другите да ве видат и во ситуации со мала видливост. Подобра видливост Поглед наназад Ноќе и во магла

  

ПАМЕТНИ СОПИРАЧКИ

Помошта при тргнување на нагорница автоматски го задржува возилото не дозволувајќи тоа да тргне наназад кога ја поместувате ногата од педалата на сопирачките на педалата за гас.

Помошта при нагло сопирање автоматски активира максимален притисок во системот за сопирање без разлика колку силно сте ја притиснале педалата на сопирачките, обезбедувајќи автомобилот да застане за најкратко можно растојание.

Автоматското задржување на сопирачките едноставно се активира со притисок на копче обезбедувајќи возилото случајно да не се помести без да ја држите ногата на педалата на сопирачките.

  Фото-галерија

Разгледајте ја
фото-галеријата
на Honda Jazz CrosstarСпецификации

Погледнете ги
спецификациите
на Honda Jazz CrosstarБрошура

Симнете ја
најновата брошура
за Honda Jazz Crosstar
Back to top