CR-V Hybrid спецификации

Honda CR-V Hybrid || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  2.0 i-MMD 2WD 2.0 i-MMD AWD
зафатнина 1.993 cm³ 1.993 cm³
пречник и од 81,0×96,7 mm 81,0×96,7 mm
степен на компресија 13,0:1 13,0:1
напојување две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6 Euro 6
гориво безоловен бензин од 95 октани безоловен бензин од 95 октани
менувач e-CVT e-CVT
погон на предните тркала на сите четири тркала


максимална моќност 145 KS (107 kW) @ 6.200 min⁻¹ 145 KS (107 kW) @ 6.200 min⁻¹
максимален вртежен момент 175 Nm @ 4.000 min⁻¹ 175 Nm @ 4.000 min⁻¹

електромотор 184 KS (135 kW) 184 KS (135 kW)
вртежен момент 315 Nm 315 Nm
забрзување 0 → 100 km/h 8,8 секунди 9,2 секунди
максимална брзина 180 km/h 180 km/h
внатрешна бучава 68 dB 68 dB


комбинирано возење 120 g/km CO₂ 126 g/km CO₂
во град 113 g/km CO₂ 117 g/km CO₂
отворен пат 124 g/km CO₂ 131 g/km CO₂
комбинирано возење 5,3 l/100 km 5,5 l/100 km
во град 5,0 l/100 km 5,1 l/100 km
отворен пат 5,4 l/100 km 5,7 l/100 km


форма SUV со 5 врати SUV со 5 врати
должина 4.600 mm 4.600 mm
широчина 1.855 mm 1.855 mm
широчина со склопени ретровизори 1.932 mm 1.932 mm
широчина со ретровизори 2.117 mm 2.117 mm
височина (со Shark антената) 1.679 mm 1.689 mm
меѓуоскино растојание 2.601 mm 2.600 mm
траги на тркалата напред 1.601 mm 1.598 mm
траги на тркалата назад 1.617 mm 1.613 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 190 mm 200 mm
круг на вртење 11,4 m 11,4 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,34 2,34


резервоар 57 литри 57 литри
седишта 5 5
багажен простор до стаклата со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 497 литри 497 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.064 литри 1.064 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.697 литри 1.697 литри


максимална тежина 1.614-1.657 kg 1.672-1.726 kg
максимална дозволена тежина 2.240 kg 2.375 kg
максимална носивост 583-626 kg 549-603 kg
максимално оптоварување на оските напред-назад 1.150-1.150 kg 1.150-1.150 kg
максимална тежина на приколка со сопирачки 750 kg 750 kg
максимална тежина на приколка без сопирачки 600 kg 600 kg
дозволено оптоварување на покривот 75 kg 75 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda CR-V HybridБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda CR-V Hybrid
Back to top