CR-V спецификации

Honda CR-V || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  1.5 2WD 1.5 AWD
зафатнина 1.498 cm³ 1.498 cm³
пречник и од 73,0×89,5 mm 73,0×89,5 mm
степен на компресија 10,3:1 10,3:1
напојување две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6 Euro 6
гориво безоловен бензин од 95 октани безоловен бензин од 95 октани
менувач мануелен мануелен / CVT
погон на предните тркала на сите четири тркала


максимална моќност MT/CVT 173 KS (127 kW) @ 5.600 min⁻¹ 173 KS (127 kW) @ 5.600 min⁻¹ / 193 KS (142 kW) @ 5.600 min⁻¹
максимален вртежен момент MT/CVT 220 Nm @ 1.900-5.000 min⁻¹ 220 Nm @ 1.900-5.000 min⁻¹ / 243 Nm @ 2.000-5.000 min⁻¹
забрзување 0 → 100 km/h MT/CVT 9,2-9,3 секунди 9,8 / 9,5-10,0 секунди
максимална брзина MT/CVT 211 km/h 208 / 200 km/h


комбинирано возење MT/CVT 143 g/km CO₂ 151 / 162 g/km CO₂
во град MT/CVT 7,4 l/100 km 7,6 / 8,6 l/100 km
отворен пат MT/CVT 5,6 l/100 km 6,0 / 6,2 l/100 km
комбинирано возење MT/CVT 6,3 l/100 km 6,6 / 7,1 l/100 km


форма SUV со 5 врати SUV со 5 врати
должина 4.600 mm 4.600 mm
широчина 1.855 mm 1.855 mm
широчина со ретровизори 2.117 mm 2.117 mm
височина (со Shark антената) 1.679 mm 1.689 mm
меѓуоскино растојание 2.663 mm 2.662 mm
траги на тркалата напред 1.602 mm 1.601 mm
траги на тркалата назад 1.630 mm 1.629 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 198 mm 208 mm
круг на вртење 11,4 m 11,4 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,34 2,34


резервоар 57 литри 57 литри
седишта 5 5
багажен простор до стаклата со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 561 литри 561 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.123 литри 1.123 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.756 литри 1.756 литри


максимална тежина MT/CVT 1.501-1.523 kg 1.583-1.680 / 1.598-1.705 kg
максимална дозволена тежина MT/CVT 2.150 kg 2.150 / 2.350 kg
максимална носивост MT/CVT 627-649 kg 470-577 / 645-752 kg
максимално оптоварување на оските напред-назад MT/CVT 1.150-1.100 kg 1.150-1.300 / 1.150-1.300 kg
максимална тежина на приколка со сопирачки MT/CVT 2.000 kg 2.000 / 1.500 kg
максимална тежина на приколка без сопирачки MT/CVT 600 kg 600 / 600 kg
дозволено оптоварување на покривот 75 kg 75 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda CR-VБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda CR-VЦеновник

Симнете го најновиот ценовник
за Honda CR-VBack to top