Civic 5DR спецификации

Honda Civic 5DR || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  Civic 5DR 1.5 Sport Plus
зафатнина 1.498 cm³
пречник и од 73,0×89,5 mm
степен на компресија 10,6:1
напојување две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6
гориво безоловен бензин од 95 октани
менувач мануелен
погон на предните тркала


максимална моќност 182 KS (134 kW) @ 5.500-6.000 min⁻¹
максимален вртежен момент 240 Nm @ 1.900-5.000 min⁻¹
забрзување 0 → 100 km/h 8,3 секунди
максимална брзина 220 km/h
внатрешна бучава 64,5 dB


комбинирано возење 133 g/km CO₂
во град 7,4 l/100 km
отворен пат 4,9 l/100 km
комбинирано возење 5,8 l/100 km


форма хечбек со 5 врати
должина 4.518 mm
широчина 1.799 mm
широчина со ретровизори 2.076 mm
височина 1.434 mm
меѓуоскино растојание 2.697 mm
траги на тркалата напред 1.537 mm
траги на тркалата назад 1.565 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 110,0 mm
круг на вртење – меѓу ѕидови 11,8 m
круг на вртење – меѓу тротоари 11,0 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,22


резервоар 46 литри
седишта 5
багажен простор до стаклата со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 420 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 770 литри
багажен простор до покривот со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 492 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.187 литри
капацитет на дополнителниот багажен простор 64 литри


максимална тежина 1.307 kg
максимална дозволена тежина 1.760 kg
максимална носивост 403-453 kg
максимално оптоварување на оските напред-назад 950-985 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda Civic 5DRБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda Civic 5DRЦеновник

Симнете го најновиот ценовник
за Honda Civic 5DRBack to top