Civic 5DR спецификации до 04-2021

Honda Civic 5DR || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  1.0 Comfort 1.0 Elegance 1.5 Sport Plus
зафатнина 988 cm³ 988 cm³ 1.498 cm³
пречник и од 73,0×78,7 mm 73,0×78,7 mm 73,0×89,5 mm
степен на компресија 10,0:1 10,0:1 10,6:1
напојување две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа две брегасти оски во главата, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6 Euro 6 Euro 6
гориво безоловен бензин од 95 октани безоловен бензин од 95 октани безоловен бензин од 95 октани
менувач мануелен / CVT мануелен / CVT мануелен / CVT
погон на предните тркала на предните тркала на предните тркала


максимална моќност MT/CVT 129 KS (95 kW) @ 5.500 min⁻¹ 129 KS (95 kW) @ 5.500 min⁻¹ 182 KS (134 kW) @ 5.500-6.000 min⁻¹
максимален вртежен момент MT/CVT 200 Nm @ 2.250 min⁻¹ / 180 Nm @ 1.700-4.500 min⁻¹ 200 Nm @ 2.250 min⁻¹ / 180 Nm @ 1.700-4.500 min⁻¹ 240 Nm @ 1.900-5.000 min⁻¹
забрзување 0 → 100 km/h MT/CVT 10,8 / 10,6 секунди 10,9 / 10,8 секунди 8,3 секунди
максимална брзина MT/CVT 203 / 200 km/h 203 / 200 km/h 220 km/h
внатрешна бучава MT/CVT 64,0 dB 64,5 dB 64,5 dB


комбинирано возење MT/CVT 110 / 106 g/km CO₂ 117 / 114 g/km CO₂ 133 g/km CO₂
во град MT/CVT 6,1 / 5,5 l/100 km 6,4 / 5,7 l/100 km 7,4 l/100 km
отворен пат MT/CVT 4,1 / 4,2 l/100 km 4,4 / 4,6 l/100 km 4,9 l/100 km
комбинирано возење MT/CVT 4,8 / 4,7 l/100 km 5,1 / 5,0 l/100 km 5,8 l/100 km


форма хечбек со 5 врати хечбек со 5 врати хечбек со 5 врати
должина 4.518 mm 4.518 mm 4.518 mm
широчина 1.799 mm 1.799 mm 1.799 mm
широчина со ретровизори 2.076 mm 2.076 mm 2.076 mm
височина 1.434 mm 1.434 mm 1.434 mm
меѓуоскино растојание 2.697 mm 2.697 mm 2.697 mm
траги на тркалата напред 1.547 mm 1.537 mm 1.537 mm
траги на тркалата назад 1.575 mm 1.565 mm 1.565 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 110,0 mm 110,0 mm 110,0 mm
круг на вртење – меѓу ѕидови 11,6 m 11,8 m 11,8 m
круг на вртење – меѓу тротоари 10,6 m 11,0 m 11,0 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,14 2,22 2,22


резервоар 46 литри 46 литри 46 литри
седишта 5 5 5
багажен простор до стаклата со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 478 литри 478 литри 420 литри
багажен простор до стаклата со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 828 литри 828 литри 770 литри
багажен простор до покривот со задни седишта во употреба (според VDA нормите) 550 литри 550 литри 492 литри
багажен простор до покривот со спуштени задни седишта (според VDA нормите) 1.267 литри 1.267 литри 1.187 литри
капацитет на дополнителниот багажен простор 64 литри 64 литри 64 литри


максимална тежина MT/CVT 1.275-1.348 / 1.284-1.356 kg 1.275-1.348 / 1.284-1.356 kg 1.307 kg
максимална дозволена тежина MT/CVT 1.775 / 1.775 kg 1.775 / 1.775 kg 1.760 kg
максимална носивост MT/CVT 416-427 / 419-491 kg 416-427 / 419-491 kg 403-453 kg
максимално оптоварување на оските напред-назад MT/CVT 940-855 / 950-845 kg 940-855 / 950-845 kg 950-985 kg
максимална тежина на приколка со сопирачки MT/CVT 1.200 / 800 kg 1.200 / 800 kg
максимална тежина на приколка без сопирачки MT/CVT 500 / 500 kg 500 / 500 kg
дозволено оптоварување на покривот 45 kg 45 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda Civic 5DRБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda Civic 5DRЦеновник

Симнете го најновиот ценовник
за Honda Civic 5DRBack to top