Civic 5DR опрема до 04-2021

Honda Civic 5DR || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
  Civic 5DR
1.0
Comfort
Civic 5DR
1.0
Elegance
Civic 5DR
1.5
Sport Plus
Електрична рачна сопирачка со автоматско задржување
Електрично серво-управување (EPS) со варијабилен преносен однос
Автоматски светла
Автоматски долги светла (HSS)
ECON режим на работа
Осветлување на инструментите во сина боја
Осветлување на инструментите во црвена боја
Електрично прилагодливи и загревани надворешни ретровизори
Покривка на багажниот простор
Honda CONNECT со Garmin навигација (7-инчен екран чувствителен на допир, AM/FM/DAB дигитално радио, интегрирана AHA апликација и интернет прегледник, Apple CarPlay и Android Auto)
Автоматски бришачи со сензор за дожд
Двозонски автоматски клима уред
Затемнети стакла
Паркинг сензори (напред и назад)
Задна камера
Сончев покрив
Систем за адаптирање на амортизерите (напред и назад)
Влегување и стартување без клуч
Безжично полнење мобилен телефон
Загревани седишта напред


i-SRS двостепено воздушнo перниче за возачот
SRS воздушно перниче за совозачот со прекинувач за деактивирање
Странични воздушни перничиња (напред)
Странични воздушни завеси (напред и назад)
Активни наслони за глава напред
Антиблокирачки систем за сопирање (ABS)
Електронска распределба на силата на кочење (EBD)
Систем за помош при нагло сопирање (BA)
Систем за стабилност на возилото (VSA)
Помош при тргнување на нагорница (HSA)
Предни сигурносни ремени со двостепено автоматско затегнување (ELR)
Задни сигурносни ремени со автоматско затегнување (ELR)
ISOFIX систем за прицврстување детско седиште
Сигнал за сопирање во итни случаи
Систем за предупредување за издишан пневматик (DWS)
Систем за ублажување на последиците од судир (CMBS)
Предупредување за можност од судир (FCW)
Систем за задржување во коловозната лента (LKAS)
Систем за предупредување за напуштање на коловозната лента (LDW)
Систем за ублажување на излетување од пат (RDM)
Интелигентен ограничувач на брзината
Интелигентен aдаптивен темпомат (i-AAC)
Систем за препознавање сообраќајни знаци (TSR)
Функција за следење при мали брзини (LSF) само за CVT само за CVT
Предупредување за возило во мртвите агли (BSI) и возило што наидува (CTM)


Имобилајзер
Аларм
Селективно отклучување на вратите
Далечинско централно заклучување со 2 клуча
Влегување и стартување без клуч
Покривка на багажниот простор


Текстилни седишта
Кожен управувач
Коженa рачка од менувачот
Алуминиумски педали


ECON режим на работа
Индикатор за промена на степените на пренос (SIL)
Електрично серво-управување (EPS) со варијабилен преносен однос
Електрична рачна сопирачка со автоматско задржување
Старт-стоп систем
Рачки за промена на степените на пренос на управувачот само за CVT само за CVT само за CVT
Систем за адаптирање на амортизерите (напред и назад)


Автоматски клима уред
Двозонски автоматски клима уред
Автоматски бришачи со сензор за дожд
Заден бришач со можност за наизменична работа и вклучување при возење наназад
Автоматски светла
Самозатемнувачки внатрешен ретровизор
Паркинг сензори (напред и назад)
Автоматски електрично задвижувани стакла напред и назад – спуштање и подигнување со еден допир
Далечинско спуштање и подигнување на стаклата со клучот
Управувач подеслив по височина и длабочина
Електрично прилагодливи и загревани надворешни ретровизори
Електрично преклопливи надворешни ретровизори
Далечинско преклопување на надворешните ретровизори со клучот
Осветлени огледала во штитниците за сонце
12V приклучок за напојување надворешни уреди (напред)
12V приклучок за напојување надворешни уреди (назад)
Кука за багаж во багажникот (4x)
Подесување на возачкото седиште по височина
Електрично подеслива лумбарна поддршка на седиштето на возачот
Електрично подеслива лумбарна поддршка на седиштето на совозачот
Поместлив централен наслон за раце напред со фиока
Заден наслон за раце со држачи за чаши
Џеб на позадината на возачкото седиште
Џеб на позадината на совозачкото седиште
Загревани седишта напред
Делива задна клупа во сооднос 60:40
Мулти-информативен дисплеј во боја за возачот


Осветлување на инструментите во сина боја

Осветлување на инструментите во црвена боја
Светла за читање
Амбиентално осветлување
Осветлување на багажникот
Осветлена фиока за ракавици
Дискретни светла


Аудио систем со 5-инчен екран
Honda CONNECT (7-инчен екран чувствителен на допир, AM/FM/DAB дигитално радио, интегрирана AHA апликација и интернет прегледник, Apple CarPlay и Android Auto)
Honda CONNECT со Garmin навигација (7-инчен екран чувствителен на допир, AM/FM/DAB дигитално радио, интегрирана AHA апликација и интернет прегледник, Apple CarPlay и Android Auto)
DAB дигитално радио
Безжично полнење мобилен телефон
1x USB конектор
2x USB / 1x HDMI конектори
8x звучници
Премиум аудио систем со 11 звучници
Аудио контроли на управувачот
Блутут хендс-фри телефонирање (HFT)
Задна камера


Надворешна Shark-антена
Рачки во боја на каросеријата
Ретровизори во боја на каросеријата
Ретровизори во боја на каросеријата со интегрирани трепкачи
Сончев покрив
Спортски лајсни (напред / назад / странично)
Двоен издув
Маска во црна боја
Хромирани рамки на стаклата
Рамки на стаклата во црна боја
Затемнети стакла


Предни халогени светла
Предни LED светла
Автоматски долги светла (HSS)
Систем за миење на предните светла
Предни светла за магла
LED предни светла за магла
LED дневни светла
Трето стоп светло
Програмирано палење и гаснење на светлата (Coming Home/Leaving Home функција)


16-инчни од лесна легура
17-инчни од лесна легура
Пневматици 215/55 R16
Пневматици 235/45 R17
Комплет за привремена поправка на издишан пневматик
  Фото-галерија

Разгледајте ја
фото-галеријата
на Honda Civic 5DRСпецификации

Погледнете ги
спецификациите
на Honda Civic 5DRБрошура

Симнете ја
најновата брошура
за Honda Civic 5DRBack to top