Civic 4DR спецификации

Honda Civic 4DR || дизајн и внатрешност || бои || перформанси и безбедност
спецификации || опрема || фото || видео || брошура || ценовник
тип 1.5 VTEC Turbo
зафатнина 1.498 cm³
пречник и од 73,0×89,5 mm
степен на компресија 10,6:1
напојување две брегасти оски во главата задвижувани со синџир, четири вентили на цилиндар со променливи фази на работа
стандард за емисии на штетни гасови Euro 6
гориво безоловен бензин од 95 октани
менувач мануелен / CVT
погон на предните тркала


максимална моќност MT/CVT 182 KS (134 kW) @ 5.500 min⁻¹ / 182 KS (134 kW) @ 6.000 min⁻¹
максимален вртежен момент MT/CVT 240 Nm @ 1.900-5.000 min⁻¹ / 220 Nm @ 1.700-5.500 min⁻¹
забрзување 0 → 100 km/h MT/CVT 8,5 / 8,1 секунди
максимална брзина MT/CVT 210 / 200 km/h
внатрешна бучава MT/CVT 63,5 / 63,5 dB


комбинирано возење MT/CVT 130 / 131 g/km CO₂
во град MT/CVT 7,4 / 7,7 l/100 km
отворен пат MT/CVT 4,7 / 4,7 l/100 km
комбинирано возење MT/CVT 5,7 / 5,8 l/100 km


форма седан со 4 врати
должина 4.648 mm
широчина 1.799 mm
широчина со ретровизори 2.076 mm
височина 1.416 mm
меѓуоскино растојание 2.698 mm
траги на тркалата напред 1.543 mm
траги на тркалата назад 1.557 mm
најниско растојание од подлогата само со возач 124,0 mm
круг на вртење – меѓу ѕидови 11,3 m
круг на вртење – меѓу тротоари 10,6 m
свртувања на управувачот од една до друга крајна точка 2,22


резервоар 46 литри
седишта 5
багажен простор (според VDA нормите) 519 литри


максимална тежина MT/CVT 1.279-1.321 / 1.307-1.348 kg
максимална дозволена тежина MT/CVT 1.740 / 1.770 kg
максимална носивост MT/CVT 419-461 / 422-463 kg
максимално оптоварување на оските напред-назад MT/CVT 925-830 / 955-830 kg
максимална тежина на приколка со сопирачки MT/CVT 1.400 / 1.000 kg
максимална тежина на приколка без сопирачки MT/CVT 500 / 500 kg
  Фото-галерија

Разгледајте ја фото-галеријата
на Honda Civic 4DRБрошура

Симнете ја најновата брошура
за Honda Civic 4DRЦеновник

Симнете го најновиот ценовник
за Honda Civic 4DRBack to top