Најпрoдаваниот SUV на светско нивo е редефиниран, реструктуиран и редизајниран. Како резултат на сето ова, се доби уникатен спој на специфичен и драматичен изглед и на најсовремен инженеринг. Honda Hybrid Performance системот дава нови нивоа на рафинираност и ефикасност на новиот CR-V Дознај повеќе

Избери го твојот Ценовник

EV Drive – ја црпи енергијата од пакетот литиум-јонски батерии за задвижување на погонскиот електричен мотор и тркалата (кога бензинскиот мотор е исклучен)
Hybrid Drive – бензинскиот мотор го задвижува вториот електромотор/генератор кој обезбедува електрична енергија за батериите
Engine Drive – Механизмот на спојката создава директна врска меѓу бензинскиот мотор и тркалата

CR-V Hybrid е опремен со ефикасен 2,0 литарски i-VTEC бензински мотор, моќен електричен мотор и литиум-јонски пакет батерии. Максималната силина изнесува 184 KS (135 kW), a максималниот вртежен момент 315 Nm.

Наместо да користи конвенционална трансмисија, едностепениот пренос со фиксен сооднос создава директна врска меѓу подвижните компоненти, што резултира со мек пренос на вртежниот момент. Ова значи дека системот на Honda е порафиниран од планетарниот e-CVT кој вообичаено се среќава кај другите хибриди.

Погонот се избира преку копчето на конзолата
 
2.0-литарскиот бензински мотор работи со два електрични мотори - еден погонски и еден генераторски мотор - контролиран од неговиот Hybrid Performance систем (i-MMD).
Во повеќето ситуации при возење низ град, CR-V Hybrid автоматски се префрла помеѓу Hybrid Drive и EV Drive режимите за оптимална ефикасност.

Достапен во 8 бои

Направете Вашиот CR-V да се истакне – така како што сакате. Сјаен и моќен или мрачен и софистициран, во полна или металик боја – изберете ја нијансата што остава впечаток.

 

Back to top